Манчестър Юнайтед излезе в специален мач днес в Белград на стадиона на Партизан, като двубоят е от групите на Лига Европа.

Два часа преди двубоя делегация на английския клуб, водена от изпълнителния директор Ед Уудуърд и легендите Брайън Робсън, и Мики Томас, положи венец в центъра на терена на стадион ЮНА, където е срещата днес.

Това е последното игрище, върху което заедно се появиха за официален мач Бебетата на Бъзби - знаменият отбор на Юнайтед, загинал в самолетна катастрофа на 6 февруари 1958 г.

На 5 февруари, ден по-рано, Юнайтед прави 3:3 с Цървена звезда в Белград за Купата на европейските шампиони, но мачът е на стадиона на Партизан.

Часове по-късно Бебетата на Мат Бъзби вече ги няма, като самолетът не успява да излети след презареждане от летището в Мюнхен към Манчестър и се разбива в постройка край пистата.

Сър Алекс Фъргюсън не успя да пътува до Белград за честването заради здравословни проблеми, а сър Боби Чарлтън, който е почетен президент на Юнайтед и играч от онзи тим, не пожела да се върне на стадиона на Партизан по лични причини.

Мачът е от 19,55 ч българско време.

"Беше много, много важно да дойдем тук и да окажем тази почит в този град и на този терен - същия, на който за последен път те играха заедно", каза Уудуърт пред сайта на Юнайтед.

Embed from Getty Images