Интервюто на Кристиано Роналдо, което спокойно може да наречем скандално, е водеща тема в света на спорта наравно със започващия в неделя Мондиал.

Вчера излезе първата част, а днес се очаква и втората от 90-минутното интервю, в което Роналдо откровенно говори против треньори, шефове и Манчестър Юнайтед като клуб.

Случващото е скандално, защото до момента не сме виждали звезда от подобна величина да говори така за клуба си, докато все още има действащ договор с него, а прогнозите на Острова са, че това няма да продължи още дълго.

Раздялата, която може да дойде под формата на дисциплинарно уволнение изглежда близо, а Манчестър Юнайтед предприе първите стъпки по разграничаването от Роналдо.

Първата може и да изглежда безобидна на фона на случващото се, но пък е доста символична. Ликът на португалската суперзвезда вече не огрява фасадата на "Олд Трафорд".

В последните месеци централният вход на стадиона бе обгърнат от огромен плакат с Брайън Робсън, Дейвид Бекъм и Кристиано - легендарните №7 на "червените дяволи". Това вече няма да е така, защото португалецът бе премахнат.

Ясно и категорично послание.

Медиите на Острова също така твърдят, че вече и почти цялата съблекалня на Манчестър Юнайтед е срещу Роналдо, приемайки го за предател.

Неговите съотборници категорично не одобряват казаното от португалеца и не говорят с него. Изключение правят добрия му приятел от времената в Реал - Каземиро, както и сънародникът му Диого Далот.

В списъка на хората, които не говорят с Роналдо е и Бурно Фернандеш, в това със сигурност е цъкаща бомба в лагера на Португалия. Вече се появиха първите информации, че и обстановката в лагера на "мореплавателите" е отровена от разделения за и против капитана на тима.