Манчестър Юнайтед ще има нов капитан за новия сезон, след като мениджърът Ерик тен Хаг информира Хари Магуайър, че повече няма да носи лентата.

30-годишният защитник е в тази роля от повече от три сезона, но сега решението идва лично от наставника на "червените дяволи". През последните 12 месеца Магуайър дори не е титуляр, което пак идва от вижданията на Тен Хаг за състава му.

Веднага след обявяването на новината, самият бранител, който все още е най-скъп на поста си като трансферна сума в историята, обяви в социалните мрежи:

"След разговор с мениджъра днес бях информиран, че ще има смяна на капитана.

Чух неговите аргументи за това и, въпреки че съм изключително разочарован, ще продължа да давам най-доброто от себе си.

Тези три години и половина остават голямата гордост на кариерата ми, да съм капитан на Манчестър Юнайтед. Благодаря на Оле Солскяр, който първи ми даде тази възможност."

Изказването му обаче не спря първите публикации, дошли часове по-късно - Магуайър е заявил ясно, че иска да напусне.

Вече е известен и клубът, който е готов да го вземе - Уест Хем.

Последните 2 сезона са кошмар почти постоянно за Хари, който играе силно за националния тим на Англия, но сякаш губи увереност и самочувствие, когато облече екипа на Юнайтед.

Вероятно - и притиснат от отговорност, очаквания и след серията слаби игри, които обърнаха и голяма част от феновете на собствения му отбор срещу него.