Футболната легенда Пеле отдавна се слави с ролята си на човек, чиито прогнози се превръщат в прокоба.

Или иначе казано - ако Краля каже, че даден отбор ще спечели, той почти винаги губи. Затова и думите му, че Бразилия ще спечели световното в Катар, бяха приети с предпазливи усмивки в страната.

82-годишният Пеле заяви, че има пълна вяра на старши треньора Тите и на 26-те играчи, повикани от него. В Инстаграм Пеле позира с фланелка на "златистите" от дните, в които той играеше. Като състезател Краля на футбола спечели на три пъти световната купа - през 1958, 1962 и 1970 година, а сега прогнозира, че Бразилия ще сложи шеста звезда на екипите.

"Последния път, когато носих тази фланелка, ние сложихме третата звезда над герба на нея. Сега вече имаме пет и нямам търпение да поставим и шеста звезда, каза Пеле, който е единственият футболист, ставал три пъти световен шампион. - Тук съм, за да дам моето доверие на този отбор и да пожелая късмет на националния тим", каза още бившият нападател, който в последните години има сериозни здравословни проблеми, но въпреки това не се отделя от социалните мрежи.

Бразилия е номер 1 в ранглистата на ФИФА и е основният фаворит на букмейкърите.

"Селесао" започва пътя си към шеста световна титла на 24 ноември срещу Сърбия.