Драмата около изчезналия футболист Емилиано Сала продължава, след като по молба на семейството на играча, бе организирана онлайн акция за дарения.

Търсиха се 220 000 лири, с които да се плати нова, частна операция по издирването на самолета на Сала, в който той и пилотът Дейвид Ибътсън излетяха от Франция за Кардиф в понеделник вечер. Самолетът обаче изчезна от радарите и оттогава двамата са в неизвестност.

Аржентинецът трябваше във вторник да е на първата си тренировка с новия отбор - от Висшата лига, след като се сбогува със съиграчите си във френския Нант. 

Търсенето в Ламанша продължи 3 дни, но в четвъртък следобед бе прекратено, като заключението на ръководителите на операцията бе, че няма шанс издирваните да са живи.

След апела на семейството на Сала, звезди като Лео Меси и Серхио Агуеро отправиха лични молби за продължаване на търсенето. А откритата за дарения сметка онлайн събра необходимите за финансиране на ново такова 220 000 лири за часове.

Дариха Адриен Рабио (ПСЖ), Илкай Гюндоган (Манчестър Сити), Корентен Толисо (Байерн), Демарай Грей (Лестър), както и треньорът на Нант Вахид Халилходжич.

И това са само хората, разкрили самоличността си. Вероятно Агуеро, Меси, още аржентински звезди, както и други звезди, които някога в кариерата си са играли редом със Сала, също са внесли своя принос.

Търсенето започна с няколко спасителни лодки в неделя сутринта, а майката и сестрата на футболиста пристигнаха на френското крайбрежие и ще останат там до приключването на новата операция.