Драмата около изчезналия нападател Емилиано Сала продължава, но докато надеждите за това футболистът да бъде намерен жив клонят към нула, актуална е нова ситуация. Сестрата на Емилиано - Ромина Сала, пристигна от Аржентина в Кардиф, за да получи от клуба пълната информация около случилото се с нейния брат.

"Тя пристигна в сряда късно вечерта и разговаряхме до след полунощ - разкри изпълнителният директор на клуба Кен Чу. - От името на семейството тя иска да има полицейско разследване на това как е нает самолетът. А клубът няма нищо общо с това. Ние искахме да организираме редовен полет за играча от Париж, но той ни увери, че се е погрижил. Каза ни да чакаме самолета в понеделник вечер на летището в Кардиж, но той така и не пристигна."

Оказва се, че агентът на Сала е резервирал места в частния самолет, както призна Марк Макей, британски футболен импресарио. Пред Sky Sports той разкри: "Беше ми поръчано от агента на играча Меиса Н`Диайе да ангажирам самолета, който да преведе Емилиано отвъд Ламанша по най-бързия начин и той да е в Кардиф още вечерта в понеделник. Идеята бе той да е на разположение за тренировка във вторник сутринта, а не чак следобед, както щеше да стане с редовния полет."

Семейството на Сала иска разследване и за това дали пилотът е имал необходимия лиценз да лети по маршрута. Според информации в английските медии, възможно е полетът да е бил в нарушение на правилата за въздушното пространство над Ламанша заради неизрядни документи. И въпреки това да е бил разрешен от френските власти.

Последните новини от издирването на играча, което продължава вече трети ден са, че островчето Бурю бе претърсено от пратен там отряд, който стъпи на сушата. Това е първото изследвано по този начин парче земя в района, където се предполага, че може да е паднал или приземен аварийно самолетът. Но следи от него или пътниците не бяха намерени и там.

"Операцията не е търсене на оцелели - призна Джон Фицджералд, шефът на издирването. - Няма надежда да намерим някой от тях жив."