Швейцарската прокуратура потвърди официално публикациите в местни медии, че е започнала разследвана на Джани Инфантино, президент на ФИФА.

Информацията се появи в сряда за първи път из вестници в страната, след като един от тях дори стигна по-далеч и написа, че от Световната футболна централа са прикрили детайли по случая.

ФИФА този път потвърди на сайта си и добави, че ще съдейства напълно на разследването. Самият Инфантино публикува и своята позиция:

"От първия ден на този пост обявих, че ще помагам винаги на съответните органи, които разследват минали провинения във ФИФА. Така ще е и сега. Срещахме се с представители на следствието и прокуратурата, наясно съм какви са подозренията и за какво разследване става дума."

Медиите в страната обаче са убедени, че не става дума за стари, а за съвсем пресни събития и действия, които се разследват. И в тях са замесени не предшествениците на шефа, а самият той.

Обвинението ще се води от Стефан Келер, който е новият Специален прокурор на Швейцария, като именно негов екип бе в основата на делото, уличило Сеп Блатер в корупция.