Борбата на Пеле със смъртта все повече заприличва на зловещо риалити. А причината за това са дъщерите му, които се надпреварват да пускат снимки и клипове от болничната стая на легендата.

Краля на футбола се намира в изключително тежко състояние, в терминална фаза на рака и по всичко изглежда, че не му остават много часове на този свят.

82-годишният трикратен световен шампион се лекува от рак на дебелото черво и беше приет в болница на 29 ноември, след като състоянието му драстично се влоши. Вместо да бъде оставен на спокойствие обаче, агонията на Пеле става достояние на милиони хора. А поредното клипче наистина преля чашата

На него легендата се сбогува с приятел чрез видео връзка по телефона. Или по-точно казано - приятел се сбогува с легендата. Защото на кадрите Пеле е в безпомощно състояние и очевидно не е контактен.

Както е ясно, в последните дни близките на Краля публикуват постоянно снимки от болничната стая, опитвайки се да информират обществеността за случващото се.

В официална информация от болница "Алберт Айнщайн" пък се казва, че Пеле няма да бъде местен в реанимация, като ще остане в обикновена стая. Явно по желание на роднините му.