Отсъствието на Роман Абрамович направи впечатление в събота, когато "Челси" вдигна Купата на Футболната асоциация след 1:0 над "Манчестър Юнайтед". Руският собственик на клуба не бе в ложата на "Уембли", което е изключение от правилото да е винаги на трибуните, когато отборът му играе финал. След като Абрамович купи "Челси" през 2003 г., клубът се превърна в сериозен фактор във футбола и спечели пет титли на Англия и пет пъти Купата на ФА, както и Шампионската лига.

Абрамович обаче не е имал действаща виза за влизане в Обединеното кралство, разкриха медиите на Острова. Документът му е изтекъл преди три седмици и за момента процедурата по подновяването се бави. Не е ясно дали това е свързано по някакъв начин с напрежението на ниво политика и дипломация между Великобритания и Русия, възникнало след случая "Скрипал".

Абрамович е в Швейцария и чака издаването на новата виза, но според BBC това може да се забави като решение.

Новините около боса на "Челси" идват седмица, след като Роман бе обявен за №13 в списъка с най-богатите хора във Великобритания със състояние от 9,3 милиарда лири. Той не живее постоянно в Лондон, но изкарва голяма част от времето си там и редовно посещава дори мачове на "Челси" с не толкова голямо значение, какъвто бе съботният финал.

За последно частният му самолет Боинг 767 е напуснал Обединеното кралство на 1 април, след което е регистрирал кацания в Москва, Ню Йорк и Монте Карло и е засечен за последен път в Швейцария.