Съдиите във Висшата лига не рядко доказват, че могат да достигат нивата на непрофесионализъм на българските, а снощният мач между Уест Хям и Борнемут не направи изключение.

Последната среща от 12-ия кръг бе спечелена от "чуковете" с 2:0 при много спорни обстоятелства.

В края на първото полувреме те поведоха в резултата с гол на централния защитник Курт Зума след изпълнение на ъглов удар и разбъркване.

Във въпросния хаос целият олимпийски стадион в Лондон, главният съдия и тези във ВАР стаята видяха, че след центрирането на Джаред Боуен бранителят Тило Керер отклонява топката с волейболен прийом преди малко по-късно Зума да я добута във вратата. Правилата сочат, че при каквато и да е игра с ръка в хода на атаката попадението трябва да бъде отменено.

Въпреки че имаше разглеждане с ВАР, голът беше признат по необясними причини. В края на мача Уест Хям вкара и втори гол, след като изпълни точно дузпа, която по ирония на съдбата бе отсъдена за игра с ръка на противников играч.

Наставникът на Борнемут Гари О'Нийл логично беше бесен след края на срещата.

"За мен това е очевидна игра с ръка и ръцете му се движат по посока на топката. Не съм изненадан от решението, защото те стават все по-безумни. Откакто съм начело са направени 10 разглеждания от ВАР и нито едно от тях не е в наша полза", заяви О'Нийл.