154 двубоя в Шампионска лига "бяха нужни" на Кристиано Роналдо да получи първия си червен картон.

Случи се в Испания, където португалецът е изгонван не веднъж. Фактът е, че снощи във Валенсия имаше предпоставките за нещо подобно.

Публиката на "прилепите" както винаги беше нахъсана срещу суперзвездата, а това че Роналдо идва с отбор различен от Реал вероятно е допълнителен щрих, който да нагнети напрежението.

Действията на Кристиано бяха неспортсменски. Той се опита да хване за косата Джейсън Мурило и да го вдигне от легнало положение. Сякаш за да му подскаже да не симулира след сблъсъка между тях - нещо, което самият португалец е правил десетки пъти.

Но решението на съдията Феликс Брих бе спорно. То всъщност не бе негово, защото реферът зад вратата му подсказа за предстоящата санкция. Един от тези пословични джентълмени зад вратите, които по принцип не правят нищо, за да заслужат хонорара си и дори в България от хорски срам ги премахнаха.

Има различни оценки на ситуацията от феновете и специалисти, но преобладава мнението, че Роналдо трябваше да получи жълт картон за действията си. Уважаваният английски рефер Марк Клатенбърг заяви, че би показал жълтия цвят и на двамата в тази ситуация. Припомняме, че Мурило не бе санкциониран.

Клатенбърг е категоричен, че повече от един мач наказание би било неоснователно последствие след червения картон. Роналдо обаче почти сигурно ще пропусне гостуването на Манчестър Юнайтед, от където тръгна за елитния европейски футбол.

 Това е една от теориите за сълзите в очите му, които потекоха веднага след като видя картона в ръката на Брих. Но сякаш е трудно да си представим, че в онзи момент е мислил точно за това.

Бившият халф на Манчестър Юнайтед - Дарън Флетчър, твърди че причината за сълзите е усещането на Роналдо, че предава новия си отбор.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Той става много яростен и амбициран по време на мачовете. Понякога забравя, че футболът е отборен спорт. Иска да впечатли феновете на новия си клуб и чувства, че ги е предал", заяви Флетчър, който игра с португалеца няколко години.

Роналдо със сигурност смята, че решението на съдията бе прекалено жестоко и това може да е единствената причина за емоционалната му реакция.

Естествено, остава и теорията, че Кристиано е разочарован от невъзможността да се покаже след хеттрика на Лионел Меси ден по-рано. Кой знае?

Гледайте мачовете от Шампионска лига и италианската Серия "А" в каналите на А1.