https://sja.sportradar.com/w/DirBG/15511486/013100

Жозе Моуриньо отново успя да стане център на внимание след мач на неговия Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" направиха знаменит късен обрат срещу италианския доминатор Ювентус и напомниха за времената при Сър Алекс Фюргюсън, в които подобен характер се показваше почти във всеки двубой.

Жозе, съзнателно или не, отклони вниманието от самия обрат, от представянето на играчите си и дори от зашеметяващия гол на Кристиано Роналдо, с който резултатът бе открит.

Португалецът с жест призова феновете на Ювентус "да са по-шумни" след края на мача, тъй като в хода на всичките 90 минути го обиждаха с нецензурни скандирания.

Той не е долюбван в Торино заради успехите си с Интер в края на първото десетилетие на 21-и век. Привържениците на "старата госпожа" не пропуснаха под формата на скандирания да покажат мнението си към Специалния, както на "Олд Трафорд", така и на "Алианц".

Снимка: БТА

Жестът на Моуриньо предизвика противоречиви мнения на фенове и специалисти, но критичните становища спрямо мениджъра преобладават.

Португалецът се разкая за стореното, но не се извини, оправдавайки го с поведението на противниковите фенове.

"Може би не трябваше да го правя и ако бях хладнокръвен нямаше да го сторя. Но когато обиждат семейството ми, както и семейството ми в Интер, реагирам", отсече 55-годишният специалист.

След края на мача на "Олд Трафорд", който Ювентус взе с 1:0, Жозе показа друг жест с три пръста, символизиращ спечеления требъл с Интер през 2010-а. Тогава обеща, че няма да дразни феновете повече.

"Казах, че няма да повторя, но го направих. Знаете как се държаха с мен, но не съм искал да обидя никого", обясни Специалния.

Най-сериозна критика за поведението си Моуриньо получи от легендата на Юнайтед Пол Скоулс.

Пенсионираният талантлив полузащитник смята, че Жозе "трябва да печели с класа".

Снимка: БТА

"Трябва да побеждаваш с класа и да стиснеш ръката на съперниковия треньор. Не мисля, че трябваше да го прави, но си е такъв", смята бившият №18 в Юнайтед.

Халфът бе част от онзи отбор на "червените дяволи", който постигна знаменит обрат срещу Ювентус за 3:2 през 1999-а в полуфиналите на Шампионска лига.

Реакцията на Моуриньо предизвика направата и на много забавни колажи. На един от тях португалецът е с тялото на Кристиано Роналдо и показва коремните си мускули. Сънародникът му вкара фантастичен гол, но той не бе достатъчен.