Жозе Моуриньо няма скучна пресконференция напоследък. Тази преди съботното гостуване на неговия Манчестър Юнайтед срещу Уотфорд се превърна в нещо средно между комедийно шоу с иронизиране на английски журналисти и урок по математика.

И - този път, не може да не се признае, че Специалния има право в тезата си.

Моуриньо бе критикуван нашироко из английските медии през седмицата за това, че Маркъс Рашфорд не получава достатъчно време на терена в Манчестър Юнайтед. Английският талант е на 20 години, а през изминалите 10 дни вкара головете и за 1:2 от Испания, и за 1:0 над Швейцария.

"Тук вече става малко объркващо, започна със сериозен тон отговора си Моуриньо днес. - Хората, които говорят за тези минути, които играе Маркъс, трябва малко да се позамислят.

Откакто аз съм мениджър на Юнайтед, Рашфорд е играл 5744 минути в 105 мача, във всички турнири. Той не е Доминик Соланке (от Ливърпул), нито Рубен Лофтъс Чийк (от Челси). Не е Доминик Калвърт Люин (Евертън). Той е Маркъс Рашфорд и играе невероятно много време в най-силните надпревари. Статистиките са показателни, просто трябва някой да ги погледне.".

И като ги погледне човек, му става ясно, че този път Жозе е хванал английските журналисти в некомпетентност. Те коментират, че Рашфорд не получава шансове и не е титуляр, но се оказва, че той е играчът от всички в Англия до 21 години, изиграл най-много минути в последните два сезона.

"Някои от вашите момчета (към журналистите - б.р.) са направо обсебени от това да говорят и пишат за мен - продължи Моуриньо. - Очаквам да ме критикуват в понеделник и за това, че не съм пуснал Рашфорд титуляр срещу Уотфорд!".

Шегата си я бива, защото нападателят е наказан и няма как да играе.