Жозе Моуриньо побесня по време на пресконференцията след срамното 0:3 за неговия Манчестър Юнайтед при домакинството на Тотнъм.

Поражението бе най-тежкото за португалеца в историята му като мениджър в домакински мач. Освен това за първи път губи два от първите си три мача в началото на сезон.

"Спечелил съм повече титли на Висшата лига от всички останали 19 мениджъра заедно. Три за мен и две за тях. Уважавайте ме!", разкрещя се Моуриньо преди да напусне залата.

Само преди дни Специалния отново скандализира на пресконференция, когато се яви с половин час по-рано, за да избегне голяма част от журналистите. Тогава всичко продължи четири минути.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14736291/013100

"Стратегически играхме толкова добре, а вие се опитвате да превърнете пресконференцията в сипене на вина към мен.

Когато печеля, не сте щастливи и говорите как най-важното е стилът на игра. Днес играхме агресивно и Тотнъм не можеше да си подаде два паса в защита. Направиха много грешки заради нашата преса.

Изпуснахме много голове, включително на празна врата. Нямахме късмет. Допуснахме гол от първия им корнер след 50 минути.

Днес имам доказателство, че феновете са най-добрият съдия за това как е играл един отбор", заяви Моуриньо.

Журналистът му отвърна с думите: "Но много от феновете си тръгнаха по-рано..."

"И аз бих си тръгнал по-рано при 0:3, когато живея на два часа от стадиона. Загубихме през миналия сезон срещу Севиля и ни освиркваха с право. Днес играчите бяха аплодирани", бяха последните думи на португалеца преди да избухне и да напусне пресконференцията.

Някои от специалистите в Англия се обединиха около мнението, че играчите на Юнайтед са представили така, сякаш не са имали желание да играят под ръководството на Моуриньо.