Жозе Моуриньо напусна терена на "Олд Трафорд" във вторник вечер с нещо като усмивка на лицето, но не видя и чу обичайните окуражаващи лица и аплаузи от трибуните.

Стадионът изпрати с ледено мълчание мениджъра и играчите на Манчестър Юнайтед след епичната скука и 0:0 срещу Валенсия в Шампионската лига.

Специалния отново не пропусна да нанесе удар по собствените си футболисти, както стана традиция напоследък в серията слаби резултати.

"Играчите се постараха - каза Жозе с обичайната си кисела физиономия в интервюто веднага след края. - През второто полувреме опитваха повече. Вдигнаха интензитета в играта, въпреки че много от тях нямат такъв интензитет. Нямаме техническите качества да изнасяме топката от защитата...

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/15511386/013100

Знаехме, че няма да имаме 20 положения. Планът бе да имаме три или четири, и да вкараме едно. Нашите офанзивни играчи в момента не са в най-доброто си състояние, липсва им самочувствие и нивото на индивидуалните им представяния не е високо.".

Това е поредната тирада срещу играчите, но репортерите не чуха нищо за отговорността на мениджъра.

"Има неща, които не мога да кажа. Ако ги кажа, ще имате причини да ме критикувате още повече - каза Жозе на пресконференцията, отговаряйки на въпрос колко сериозна е класата на отбора му. - Само си помислете, че през миналия сезон завършихме втори, спечелихме групата си в Шампионската лига и аз казах, че това е страхотен сезон за нас. Сега можете да разберете защо го казах, нали?".

В същото време в студиото на BT Sport, легендата Пол Скоулс каза своето мнение за представянето на Юнайтед.

"Играчите поне се опитаха, но липсата на класа изглежда сериозна - каза дългогодишният плеймейкър на "червените дяволи". - Никаква изненада, не разбрах защо не игра Мата, който можеше да направи нещо различно. Е, можеше и да е по-лошо..."

 https://sja.sportradar.com/w/DirBG/1469-54533/073100