Благотворителният турнир за "Купата на бизнеса", организиран от Фондацията на Димитър Бербатов, ще събере 12 компании този уикенд на терените на НСА в столицата.

Вече е изтеглен жребият за дебютното издание на надпреварата, в която отборите ще си оспорват историческия първи трофей. Набраните средства ще са за децата, на които помага фондацията "Димитър Бербатов", а Dir.bg с гордост е медиен партньор на идеята за футбол с добра кауза.

Турнирът ще бъде открит лично от бившия капитан на националния отбор, а първата среща стартира в 10 часа. Съперници ще бъдат отборите на "Фесто производство" и "Кока Кола", а по същото време на терен номер 2 ще се проведе сблъсъкът между ОББ и DXC Technology.

Надпреварата ще има обедна пауза от 13 до 14 часа, когато ще бъдат връчени и традиционните годишни награди на Фондацията за най-изявените талантливи деца през годината. В съботния ден в "Купата на бизнеса" ще се изиграят всичките мачове от груповата фаза, а в неделя са елиминациите, като мачовете отново стартират в 10 часа.

Всички гости са добре дошли, като ще имат шанс да участват в томбола за наистина атрактивни награди от Бербатов, Уейн Руни и Пол Погба. Билетите за нея ще се продават на място и през двата дни. Тегленето ще се извърши в почивката за отборите в 13 часа в неделя, а наградите от томболата ще бъдат връчени лично от Бербатов. Награждаването на отбора-победител ще е в неделя от 16 часа.

Фейсбук

"Турнирът е замислен като ежегоден футболен празник за бизнеса, който работи на светло, който обича футбола и който е социално отговорен. Той предвижда участие на всички компании в България - български и чужди, големи и не толкова големи, които имат отбори по минифутбол с участието на техни служители, които харесват каузата на Фондация "Димитър Бербатов" и са готови да я подкрепят.

Защото това не е турнир, в който участниците вземат - това е турнир за участници, които дават. За Фондация "Димитър Бербатов" ще бъде радост да събере всички тези компании, да създаде неформални връзки между тях и да ги включи в благородна надпревара", обясни Димитрина Ходжева - изпълнителен директор на фондацията.

Фейсбук