Димитър Бербатов подари още една добра новина към вече известната, че през този уикенд в София ще има турнир по минифутбол с послание и за добра кауза. Благотворителната надпревара All Stars за "Купата на бизнеса" ще е на 8 и 9 октомври на игрищата на НСА в столицата, като в него участие ще вземат отбори на компании, които са получили специални покани.

Набраните средства ще са за децата, на които помага фонзацията "Димитър Бербатов", а Dir.bg с гордост е медиен партньор на идеята за футбол с добра кауза.

За турнира рекордьорът по голове за националния отбор на България е подготвил изненади, като около едната завесата вече бе повдигната - именно Бербатов ще награди победителите.

Но освен това някои от гостите и зрителите на турнира ще си тръгнат с футболни реликви в ръце.

За мачовете ще бъдат пуснати в продажба 915 билета с цена по 20 лева. Всеки посетител на турнира може да купи до игрището каквото количество пожелае от тях. Те му дават право на участие в томболата, а в нея могат да бъдат спечелени артикули, които са уникални за всеки, който обича футбола.

Билетите ще се продават през целия ден на 8 октомври - събота, по време на мачовете.

В неделя, 9 октомври, продажба ще има само до обяд. Победителите в томболата ще бъдат изтеглени между 12 и 14 часа в неделя, като печеливши са първите четири изтеглени билета. Наградите са точно четири, а те са уникални и няма как да бъдат придобити по друг начин.

Ето ги (вижте и в колажите по-горе самите реликви, в колажи със снимки от събития/сезони, от които са):

1. Фланелка на Бербатов от мача Байерн - Манчестър Юнайтед (снимката горе) на 20 март 2010 г., загубен от "червените дяволи" с 1:2.

Това е първи четвъртфинал в Шампионската лига, Юнайтед печели с 3:2 реванша, но отпада. Бербатов и съотборниците му играят в бяло в Мюнхен в онази вечер преди 12 години и половина.

2. Екип на Уейн Рууни от сезон 2016-2017 г. (долу), негов последен с Манчестър Юнайтед. Фланелката е подписана от рекордьора по голове на "дяволите" за рекордьора по попадения за България.

3. Обувките на Пол Погба (долу), които са персонализирани с уникална дата и име на играча, с които той играе във финала за Купата на лигата през февруари 2017 г.

Юнайтед печели с 3:2 срещу Саутхемптън на "Уембли", а това се оказва и предпоследен трофей за славния клуб до днес (три месеца по-късно пак с Жозе Моуриньо начело бе спечелена Лига Европа).

На обувките има и автограф от Погба.

4. Автобиографията на Бербатов "По моя начин", издадена преди четири години (долу). На място тя ще бъде подписана от Димитър за печелившия фен.

Това добавя само допълнителна стойност към и без това много позитивната кауза - един футболен турнир с послание и смисъл.

През този уикенд той ще направи дебютното си издание на игрищата на НСА.

"Крайно време беше да направим нещо, свързано с това, което аз правя цял живот - каза за турнира Бербатов преди три седмици за предаването "Матине" в Dir.bg. - Време е нещо такова да се случи.

Ще видим компаниите освен, че правят хубав бизнес, могат ли да играят и хубав футбол. Ще стане празник, ще има усмивки, ще има футбол, ще се помогне и на децата. Досега не е правено такова нещо, ние сме първи. Купата също вече е готова."

Снимка: БТА

Колаж: Траяна Генчева/Dir.bg