Златан Ибрахимович няма съмнения кой ще е световен шампион, като анализира ситуацията около четирите полуфиналисти в Катар.

Легендарният нападател на Милан, който сам пропусна световното с Швеция, тъй като отборът му не се класира, коментира темата в Дубай, където клубният му тим участва на приятелски турнир преди рестарта на първенството в Серия А.

"Дали има изненади с имената на полуфиналистите? Не знам дали нещо на световно първенство може да ни изненадва. Винаги е скучно, когато печелят фаворитите, а сега имаме Мароко... Чудесна страна, хора с гореща кръв и много обичащи футбола. Знаех още преди първенството, че имат добър отбор, но те надминаха очакванията.

Франция? Разбира се, те са още по-силни от преди четири години, защото са по-зрели, по-опитни. А тогава спечелиха трофея. Няма как да е изненада, че са сред най-добрите четири тима.

Не ме учудва, че там е и Хърватия, защото отборът е много силен. Играл съм с доста от тези футболисти, имат манталитет на победители.

След всичко казано обаче, мисля, че вече е ясно къде отива титлата. Шампионът е предначертан и съм сигурен, че знаете кого имам предвид", усмихна се в заключение Златан към репортерите.

Може би трябваше да е загадъчно, но е ясно - шведът от месеци говори за това как най-логично е великата кариера на Лео Меси да завърши със световно злато с Аржентина.

Двамата играха заедно само един сезон в Барселона, продължават да са в отлични взаимоотношения, а Ибра рядко е казвал повече суперлативи за някого, от изречените по адрес на Меси.

Днес Милан изигра първия си мач от надпреварата в Дубай, като загуби с 1:2 от Арсенал.