ЦСКА обяви, че е на финалната права на преговори с клуб от американската Мейджър лига за трансфер на крилото Едвин Джеси. Ганаецът бе спряган за продажба в Англия, но вариантът с преотстъпване до Нова година в САЩ изглежда е предпочетен от ръководството на българския клуб.

Нетипично за родните разбирания, на сайта на ЦСКА се появи дори изпреварваща информация по темата. Обикновено такъв тип бизнес е заобиколен с тотално мълчание от страна на българските клубове.

В случая, ето съобщението на сайта на ЦСКА:

"За да се избегнат спекулации в медиите, искаме да Ви уведомим, че в момента клубът ни води заключителни преговори за трансфер на нашия футболист Едвин Джеси в силния шампионат на MLS. Той не отпътува за лагера на червените в Австрия, защото предстоят да се финализират конкретни детайли по контракта, след което официално ще обявим името на новия му отбор зад океана. Офанзивният халф ще играе там като преотстъпен до Нова година и при активиране на определени клаузи, правата му могат да бъдат откупени изцяло."

27-годишният Джеси бе привлечен от норвежкия Алесунд през 2017-а, като изигра 50 мача ца ЦСКА за година и половина, вкарвайки 6 гола.