Голямата звезда на Берое и може би играчът с най-интересна визитка в родния шампионат - Себастиан Вия, приключи с Първа лига.

Той свърши двете основни задачи, заради които бе привлечен от Берое. Първо той възроди професията си, а след това и помогна на старозагорци за запазят мястото си в елита.

След вчерашната победа над Пирин, Берое официално се спаси, а по информация на "Dsport.bg", колумбиецът се прибира и няма да е част от последните три двубоя на тима.

Самият Себастиан Вия публикува видео в социалните мрежи, с което се сбогува с Берое, а по всичко личи, че той ще осъществи сериозен траснфер, по всяка вероятност в аржентинското първенство.

Интерес към него имаше и от водещите клубове у нас, но от Берое бяха категорични, че Вия струва над 3 милиона евро и едва ли има роден тим, който да си го позволи.

Купувачи за него обаче има, а след 11 мача и 5 гола за Берое, трансферът му изглежда почти сигурен.

Макар Вия да играеше в Бока Хуниорс и националния тим на Колумбия като ляв краен бранител, в Берое той бе използван във всички зони на атаката и на практика бе основното действащо лице зад добрите резултати в последните месеци и постигнатата цел.

За всички, наблюдаващи мачовете на Берое бе ясно, че Вия притежава класа доста по-висока от тази на Първа лига, но той се озова тук заради пробелмите си извън терена, където получи присъда заради физическо насилие над приятелката си.