Странно или не, повечето португалци не са очаровани от формата и представянето на своя футболен герой Кристиано Роналдо.

Проучаване на най-голямото спортно издание в страната - "А Bola", представи любопитни факти, че над 2/3 от португалците не искат Роналдо да е титуляри в състава на "мореплавателите".

70% от хората смятат, че останалият без отбор играч трябва да остане на пейката и да влиза в по-късен етап от мача, когато да помага с неоспоримата си класа.

За всички е видно, че стилът на Роналдо е доста по-различен от този преди няколко години, което е напълно логично предвид сериозната му футболна възраст.

По време на мачовете от груповата фаза, Роналдо вкара един гол - от дузпа, а през останалото време не направи нито една асистенция и не създаде нито една опасна ситуация, което неслучайно му осигури място сред разочарованията на първия етап от Мондиала.

Именно заради това феновете в родината му виждат Рафаел ЕЛао, Андре Силва и дори Гонсало Рамос като по-добри опции в атаката, но за всички е ясно, че това трудно би се случило.

Едва ли селекционерът Фернандо Сантош ще предприеме толкова смело решение, а сами видяхме реакцията на Роналдо, който излезе доста гневен от терена в 65-ата минута на мача срещу Южна Корея, който бе без особено значение за португалците.