Първото нулево реми на Евро 2024 е факт, като това се случи чак в 21-ия мач на изключително атрактивния за наблюдаване шампионат по терените на Германия.

Нулевото реми дойде в един от най-чаканите мачове от груповата фаза на турнира, този между Нидерландия и Франция, който още при жребия бе определен за най-голямото дерби на групите заедно със срещата между Испания и Италия ден по-рано.

След страхотно начало на мача, куп положения и убийствено темпо, през втората част сякаш двата тима осъзнаха, че ремито не е толкова лош сценарий и няма нужда от излишни рискове, което доведе и до това 0:0, до което обаче можеше и да не се стигне, а ко не бе спорно отмененият нидерландски гол в 69-ата минута.

За феновете бе ясно, че това 0:0 на Евро 2024 е въпрос на време, но мнозина се питаха дали ще бъде подобрен рекорда на първенствата на Стария континент, а отговорът вече е ясен - не.

Първото нулево реми на Евро 2024 дойде в 21-ия му мач, като най-дългата серия е от Европейското през 2012-а, когато изминаха цели 28 мача, преди да видим равенство без гол.

Тогава цялата групова фаза премина без нулево реми, като внасяме уточнението, че тогава участниците бяха 16 и груповата фаза се състоеше от 24 двубоя.

Първите три мача от четвъртфиналите също бяха белязани от голове, докато не дойде мач №28 на турнира, когато Англия и Италия направиха 0:0 в Киев. Гол не падна не само за 90 минути, но и за 120 минути игра, като в крайна сметка италианците спечелиха сблъсъка с дузпи.

Снимка: Getty images

А ето и кога настъпи първото нулево реми на останалите Европейски първенства с формат от поне 16 отбора (От 1996-а насам).

Най-бързото нулево реми настпи преди 20 години, на Евро 2004, когато още във втория ден на турнира, когато в мач №3 голове не си вкараха Хърватия и Швейцария.

През 1996-а минаха пет мача преди първото 0:0, което бе направено между Нидерландия и Шотландия на "Вила Парк" в Бирмингам.

Същата бройка от пет мача отнеха за първото нулево реми през 2008-а, когато той дойде в мач между Румъния и Франция в третия ден на надпреварата.

На Евро 2000 и Евро 2020 точно 10 мача преминаха преди да видим мач 0:0. През 2000-ата това се случи в срещата между Швеция и Турция, а на предишното Европейско това се случи в мача между Англия и Шотландия.

18 мача пък бяха нужни за първото нулево реми на Евро 2016, което направиха Германия и Полша.

Снимка: Getty images