Почти три години след най-шумния секс скандал в олимпийското село на игрите Рио 2016, главна героиня в него "повдигна завивките" на случилото се. И призна, че всичко в нейния живот се е променило от онзи августовски ден през 2016-а, когато влезе в заглавията на почти всеки спортен сайт и новинарска агенция по света.

Историята тогава бе разказана така: Състезателката от бразилския тандем скокове във вода Ингрид Оливейра поканила в стаята си в олимпийското село кануиста Педро Гонсалвеш, с когото правила секс след парти в комплекса.

Ингрид Оливейра

Педро Гонсалвеш

Това обаче разгневило партньорката на Ингрид в дуета - Джована Педрозо, която била "изгонена от стаята", а в последствие вдигна скандал, оплака се на Бразилския олимпийски комитет и сложи начало на разпадането на спортната двойка.

Джована бе бясна, разказа на медиите за "нечестно отношение", както и за това, че е била "оставена да се оправя" и не е успяла да спи нормално преди състезанието. Както се оказа, то бе последно за дуета Педрозо-Оливейра, завършил на последно място в скоковете.

Вестниците в страната най-после стигнаха най-после до успех в опитите да накарат Ингрид да разголи душата си (образно казано) за случилото се в олимпийското село.

"Да, аз заведох Пепе в стаята - разкри Оливейра, обвинявана за случилото се с дуета на състезанието в Рио. - Но това не бе в нощта преди нашия старт, нито пък неговия в кану-каяка. Също така той не остана да спи там. Не съм гонила никого от стаята...

Срещнахме се с него там, в олимпийското село. И двамата искахме едно и също нещо и така отидохме в стаята. Говорих с Джована, предупредих я, че ще отидем в стаята.

Не бях единствената в комплекса, която прави секс по време на игрите, това е сигурно. Но медиите представиха нещата по ужасен начин."

Всъщност обаче новината, която според Ингрид е представена "ужасно", изведнъж изстрелва нейната популярност в друга орбита. За ден последователите в Инстаграм профила се увеличават от 90 000 на 250 000. Офертите към нея - да добро и лошо, също не спират.

Ингрид Оливейра (вляво) и Джована Педроза, втори на Панамериканските игри година преди Рио 2016

Джована Педроза

Стана рекламно лице на компания за козметика, както и манекен на бански костюми. Има обаче и обратна страна.

"Бях бомбардирана от порнографски клипчета на лични съобщения в социалните мрежи, неприлични предложения от хора, които не познавам... Някой промени текста на страницата ми в Wikipedia", пишеше, че съм момиче за платена любов и танцьорка на пилон... Изживях страхотен стрес.

Моите последователи в Инстаграм ме питаха колко струва да правиш секс с мен, а на профила на Педро го поздравяваха - браво, ти си звезда! Беше унизително!".

Кануистът Пепе Гонсалвеш също потвърди, че не е имало скандал в стаята и никой не е гонил от нея Джована Педрозо. Никой от участниците не пожела да потвърди теза, която придоби голяма популярност в дните след новината през лятото на 2016 г.

Тогава бразилският "О Глобо Ешпорте" написа, че между Джована и Ингрид е имало отношения, по-близки от приятелските, и става дума за сцена на ревност при появата на Оливейра с мъжа в стаята.

Ингрид и Джована

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Педро Гонсалвеш

Снимка: Getty Images/Guliver Photos