Най-титулуваният играч в историята на футбола - Дани Алвеш, направи поредния си дебют.

Той обаче бе доста по-различен от предишните и на място, където бразилският национал със сигурност не иска да бъде - в затвора.

Алвеш в момента се намира в затвора с лек режим "Брианс II" в Барселона, където очаква развитието на делото по обвинение в изнасилване, което се води срещу него. На този етап ситуацията на 39-годишният играч изобщо не е оптимистична и прогнозите са, че той най-вероятно ще получи ефективна присъда от 4 до 12 години.

Според информациите на медиите, Алвеш е истинска суперзвезда в затвора и се радва на огромно и изцяло положително внимание от останалите затворници. В четъвртък той дори е бил част от първото масово мероприятие, а това е бил футболен мач в двора на затвора.

Събитието е предизвикало огромен интерес, като всеки от останалите обитатели е искал от пръв поглед да се убеди в качествата на Алвеш, който само преди месец беше в Катар с националния тим на Бразилия.

Макар на останалите затворници изрично да бе забранено да разпространяват публично каквато и да е информация за живота на Алвеш, слуховете не спират да изтичат от "Брианс II".

Затворниците разказват, че Алвеш се държи съвсем нормално и не използва звездния си статут по никакъв начин.

Той дори е заявил пред някои от останалите затворници, че ще приеме решението на съда и е готов и на най-лошия сценарий.

"Това е поредното изпитание, което ще преодолея. Няма какво да ме плаши", е казал той, поне според думите на друг затворник.

Разбира се, някои медии предупреждават, че не всеки разказ от затвора трбява да се приема за чиста монета, защото много от останалите му обитатели може просто да опитват да си печелят слава, разказвайки за отношения с Алвеш, за които никой не може да е убеден, дали са истина.