Роналдо Назарио, наричан от всички фенове на футбола Феномена, учства в любопитен разговор в подкаста на друг легендарен нападател от близкото минало - Кристиан Виери.

Феномена, който в момента е собственик на втородивизионния испански Валядолид, коментира най-големите звезди в съвременния футбол, като също така разказа няколко интересни истории.

Сред тях бе тази за отношенията му с Ромарио, който вече бе огромна суперзвезда при нахлуването на самия Роналдо на световната сцена, както с екипа на ПСВ и Барселона, така и с този на бразилския национален тим.

Въпреки възхищението си към футболиста Ромарио, Роналдо не е очарован от чисто човешките му качества, като дори го нарече кучи син.

"Хора като Ромарио и Бебето бяха вдъхновение за мен, макар Ромарио да беше абсолютен кучи син. Държеше се зле, доста надменно, а и караше младите да му носим кафета и да му чистим обувките.

Веднъж дори се опита да ме напие, за да ми вземе титулярното място. Това бе вече през 1997-а, когато започнах да играя на върха на атаката вместо него.

Вече бях спечелил Златна топка, a докато се готвехме за турнира Копа Америка, вече бе ясно, че аз ще съм избор №1 за атаката.

След една тренировка Ромарио изненадващо ми каза: Довечера се приготвяй за парти, не се притеснявай.

Този човек беше приготвил стълба, с която да прескочим заграждението на хотела, който нямахме право да напускаме. Отвън вече ни чакаше такси, а в крайна сметка се прибрахме в 5 сутринт уморени.

На следващия ден обаче разбрах, че той е направил всичко това, за да може да открадне титулярното ми място".

Феномена също така коментира и настоящите звезди на световния футбол, като сам призна, че ако е имал професионализма и мисленето на Меси и Роналдо, вероятно е щял да вкара два пъти повече голове от тях.

"Момчетата от тази генерация са добри момчета извън терена, за разлика от нас. Вижте Меси, той е невероятен, има сила, скорост, както и разбира се уникалния талант. Но също тка е спокоен и добър човек.

Сигурен съм, че ако имах главата на Меси и Роналдо, щях да вкарам два пъти повече.

Неймар очевидно няма да достугне нивото им, но надеждат ми е, че поне ще успее да спечели Световно първенство, защото те няма да го направят.

Харесвам го, скоро ще бие и рекорда на Пеле. Може би някои хора критикуват личния му живот, а може би той е причинита Неймар да спечели по-малко индивидуални трофеи.

Най-добрият нападател безспорно е Кристиано Роналдо, след него нареждам Бензема и Левандовски. Бъдещето обаче е в Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд. Според мен Холанд ще е новият №1".