Четирикратният шампион във Формула 1 - Себастиан Фетел, си тръгва със стил от спорта, след като събра всичките си колеги на бляскава вечеря.

В неделя германецът ще участва в своето последно състезания и общо 299-о в страхотната му кариера.

Преди него той реши да покани всички свои колеги на вечеря, като предвид статута и успехите на Фетел, абослютно всеки един от останалите 19 пилоти се отзова.

Германският пилот заведе своите колеги в ресторанта на популярния като "Slat Bae" Нусрет Гьокче в Абу Даби, а според появилите се информации, пищната вечеря му е струвала 166 000 долара.

Почти всички пилоти се похвалиха с пост в социалните мрежи, в който си бяха качили снимка от събитие, а събирането на всеки от 20-те пилоти на едно място извън пистата и изключителна рядкост.

Дори и на събитията, които ФИА организира, винаги се намира по някой отсъстващ, но за вечерята на Фетел такива нямаше.

Любопите детайл, който всички отчетоха е, че двамата конкуретни от миналия сезон - Макс Верстапен и Люис Хамилтън, седят един срещу друг по време на цялата вечеря.

Остава тайна дали това е умишлено или случайно.

Фернандо Алонсо, който през годините бе сред основните конкуренти на Фетел, дори сподели, че ще участва в неделното Гран при на Абу Даби със специална каска, в чест на четирикратния шампион, което само демонстрира уважението на всеки един пилот към Фетел.