Бившият турски футболист Сезер Озтюрк е издирван от властите в Турция за убийство.

Футболистът, който е играл за немския Байер (Леверкузен), както и истанбулските грандове Фенербахче и Бешиткаш, е убил един и ранил четирима души при стрелба.

Проблемът е възникнал при пътен инцидент, като след ожесточен спор, Озтюрк е открил стрелба, след която един от замесените в спора е починал. Неговият баща, брат и двама приятели пък са ранени, но без опасност за живота.

Бившият футболист веднага е избягал от местопрестлението, като в момента се издирва. Самоличността му е била разкрита благодарение на свидетели на стрелбата и любителски кадри с телефон, които веднага са били предадени на властите.

Озтюрк, който е роден в Германия, прави първите си крачки в Байер (Леверкузен), като записва 7 мача още докато една от звездите на тима е Димитър Бербатов.

След това той преминава през редица турски отбори, като най-значим е престоят му във Фенербахче, с който печели две купи на страната.

Той е играл за всички юношески и младежки тимове на Турция, има и няколко повиквателни за мъжкия тим, но така и не записва официален двубой.