Дани Алвеш със сигурност е най-следената от папараците личност, след като бе пуснат на свобода под гаранция от затвора. Бразилецът всячески се опитва да страни от хорското внимание, но все пак беше изловен в ресторант от екип на местното издание "Периодико".

След като се подписа в съда (част от мярката му), осъденият на 4,5 години за изнасилване бивш играч на Барса седна в ресторант заедно с приятеля си Бруно Бразил.

През цялото време Алвеш беше с тъмни очила, за да не бъде разпознат, като сметката за храната стигна до 230 евро, информират от испанския вестник.

Въпреки опитите си да остане незабелязан, бразилецът все пак сподели няколко думи - негова първа медийна изява след излизането под гаранция.

"Сега моят мач е в съда. Просто трябва да съм там за подпис всяка седмица, в останалото време нямам какво да правя. Нямам представа колко дълго ще продължи процесът, но съм готов да издържа. Където и да отида, аз оцелявам. Адаптирам се към всичко, защото не мястото прави човека, а обратното", заяви Алвеш.

Очаква се бразилецът да даде първото си голяма интервю пред известно списание в родината, след като именно въпросното издание е платило гаранцията му от 1 милион евро с едно условие - ексклузивност върху изповедта.