Вчерашният етап от колоездачната обиколка на Италия бе белязан от редица драматични моменти и доста падания, но един епизод със сигурност ще влезе завинаги във фолклора на "Джирото".

Той се случи 25 километра след началото на етапа, когато едно куче реши да се превърне в главен герой на надпреварата.

Макар и да не впечатлява с размерите си, кучето не одобряваше особено преминаващите през града му колоездачи и влезе в ролята си на пазач, лаейки по тях.

В един момент кучето дори нахлу на шосето и се засили към групата, което предизвика падане.

Сякаш по специален сценрий, кучето повали не кой да е, а световният шампион и основен фаворит за крайната победа - Ремко Евенепул.

Някой би казал, че това е пъклен план на неговите опоненти.

Кучето директно се засили към велосипеда на Евенепул, който падна на земята и остана там в продължение на няколко минути. За щастие след съвземането на шокиращия момент, колоездачът нямаше сериозни травми и продължи състезанието си, като успя бързо да догони групата.

"Това е възможно само в Италия, човече. Това е пълен абсурд", крещеше бесният Ремко към съдиите, докато гони колегите си.

Английският коментатор на "Eurosport" пък използва чувство за хумор в ситуацията и каза, че кучето изглежда добре след инцидента, а Ремко не чак толкова.

Белгийският световен шампион бе въвлечен в още едно нелепо падане 2,5 километра преди края, а след етапа докторите на отбора му "Soudal Quick-Step" заявиха, че Ремко изпитва доста болки на различни места по тялото.

Той ще се нуждае от няколко дни, за да бъде отново в оптимално състояние, но добрите новини са, че болките му на този етап не са такива, че да го извадят от "Джирото". Въпросът обаче е, дали опонентите ще се възползват от шанса си, за да натрупат аванс.