Националният тим на Нидерландия, котйо заедно със своето правителство и Футболна федерация е сред основните критици на Катар като домакин на Мондиала, организира любопитна инициатива.

"Лалетата" ще имат специална среща с част от работниците, жертва на екслоатация по време на строежа на стадионите и останалите инфраструктурни съоръжения в страната.

Именно третирането на тези работници, повечето от които са мигранти от Централна и Югоизточна Азия, бе една от основните причини за огромните критики към Катар.

Неизясненият брой смъртни случаи, работата без спирка в зверските условия в пустинята, както и измамите при разплащането с работниците, са само част от констатираните нарушения.

Легендарният селекционер на "лалетата" - Луис ван Гаал разкри, че отборът отива за световната титла, но освен това не забравя своите социални отговорности към обществото, заради което всички очакват с нетърпение тази среща, която ще се проведе в четвъртък.

Нидерландия бе сред най-големите критици на Мондиал в Катар заедно с Германия, Дания и Норвегия, като и четирите страни призоваваха за смяна на домакинството и излизаха в квалификационните си мачове със специални фланелки.

Сред най-яростните критици на този Мондиал бе и самият Ван Гаал, който преди няколко месеца директно нападна ФИФА и каза, че всичко, което има значение за централата са само и единствено парите.