Трансферът на Джуд Белингам от Борусия в Реал (Мадрид) през лятото породи любопитен казус преди финала в Шампионска лига, в който именно двата тима ще се изправят един срещу друг.

Английкият национал премина на "Бернабеу" за 100 милиона евро, като в сделката между двата клуба имаше заложени различни бонуси и клаузи, а едната от тях гласи, че ако Реал спечели Шампионска лига с Белингам в състава си, то Борусия трябва да получи допълнителни 25 милиона евро.

Чудесна сделка, но по ирония на съдбата още в първия сезон на Белингам на "Бернабеу" той и Реал ще се изправят във финал от Шампионска лига срещу ... Борусия.

Още по-интересното в случая е, че наградният фонд, който УЕФА предвижда за победителят в Шампионска лига е 20 милиона евро.

Загубилият финала тим получава 15,5 милиона евро, а ако това е Борусия и прибавим и 25-те милиона, които "жълточерните" ще получат по сделката за Белингам, то общата сума става 40,5 милиона евро.

Естествено, че никой от спортно-техническия щаб на Борусия не прави тези сметки, а в целия клуб към този момент това касае може би само счетоводителя.

Славата и престижа от спечелването на Шампионска лига и щастието, което то ще донесе на феновете не се измерва в цифри, но при всички случаи каузсът около Борусия е любопитен. Преценден, при който загубата на финала ще се окаже доста по-изгодно от финансова гледна точка.