Облаците над главата на Бенжамен Менди сериозно се сгъстиха след разкрития на прокуратурата по делото му за сексуално посегателство. Бранителят на Манчестър Сити е на скамейката в съда с осем обвинения в изнасилване и едно сексуално посегателство, за които се твърди, че са извършени между 2018 и 2021 г.

В началото на делото прокуратурата обвини Менди, че е "превърнал преследването на жертви за секс в игра" и че футболистът е преминал границата на съгласието "отново и отново".

"Този случай е поредната глава от една много стара история: мъже, които изнасилват и насилват сексуално жени, защото си мислят, че са силни, и защото смятат, че могат да се измъкнат от отговорност", заяви прокурор Тимъти Крей пред съда.

Според доказателствата, Менди изнасилва три жени в една и съща нощ в имението си. The Times пък нарича имота на бранителя Имение на ужасите.

Прокурорите описват Бенжамен Менди като "хищник", който "преследва жени със сексуална цел" и "проявява безразличие и безчувственост" към жертвите си.

"Действията, които обвиняемите са извършили заедно (Менди е обвинен заедно с приятеля си Луис Саха Матурие, б.р.), показват бездушно безразличие към жените, които са преследвали. В тяхното съзнание - и това не може да бъде по-ясно - всички жени, които са посетили имението, са били заведени там единствено с  цел сексуален контакт", твърдят от прокуратурата.

Вадят се на показ и стряскащи детайли - в имението на играча е имало специална стая за изнасилвания, която е била шумоизолирана и със сериозно заключване.

"Две от свидетелките твърдят, че са били изнасилени специална "паник стая" и са усетили, че са били заключени", допълват от обвинението.

Според прокурор Крей, футболистът и неговият приятел са отнели мобилните телефони на момичетата, защото "Менди не е искал мениджърът на Сити Пеп Гуардиола да го види в Instagram с няколко девойки".

Играчът пледира невинен и отрича да е изнасилвал дамите, въпреки че доказателствата сочат точно обратното. Както е ясно, той е отстранен от отбора, докато тече делото, а ако бъде намерен за виновен, го грози доживотен затвор.