Една хърватка прикова мъжки погледи, камери, обективи и внимание в Катар, след като реши да се разхожда в доста предизвикателно и оскъдно подобие на екип на отбора, който подкрепя.

Нейното име е Ивана Нол, беше мис Хърватия за 2016-а, а в последните три години има собствена модна линия за бельо и бански костюми, които явно е решила да рекламира съвсем натурално и в реално време, в разгара на най-гледаното събитие на планетата.

Ивана се появява преди всеки мач на хърватите в Катар - с огромно деколте, с прилепнали по нея клинове, или пък по удивително смело изрязан бански костюм на плажа в Доха - снимана от куп телевизионни камери.

Хърватката нехае, че в списъка с изисквания към феновете, посещаващи мачовете от Мондиала има и изискване за облекло.

И то не бива да нарушава местните закони, нрави и традиции.

Embed from Getty Images

"Не се притеснявам - коментира 31-годишната, родена в Германия и придобила изведнъж супер популярност Ивана. - Питах няколко полицаи при първото ми влизане на стадиона, както и човек от организацията на охраната.

Казаха ми, че всичко е ОК и мога да вляза, облечена така. Тук са дошли хора от целия свят, местните го осъзнават и са широко отворени към гостите си. Никой не ми е правил проблем досега."

Тя е официално призната от световните медии за "Най-гореща фенка" на Мондиал 2022.

Знаете - такава се появява кажи-речи на всеки голям футболен форум.

Embed from Getty Images

Незабравими остават гастролите по вестникарски страници, кадри около мачове и онлайн издания на пищната парагвайска манекенка Лариса Рикелме, по време на Мондиал 2010.

Е, Ивана Нол е хърватското "издание" на Лариса, 12 години по-късно.

И в доста по-рискова среда от тази в Южна Африка - нейната поява, облечена съвсем оскъдно, е ежедневен тест за катарските традиции и нрави, каквото и да ви говори хърватката.

Хърватска телевизия засне нещо като интервю (по-скоро може да се гледа и без звук) с Ивана на плаж край Доха. И тя каза:

"Модрич е най-добрият ни играч. Можем да стигнем и по-далеч, отколкото в Русия.

Можем да вземем златото!".

Снимка: Getty Images

Снимка: AP/БТА