От 31 май Варна отново ще бъде домакин на единствената по рода си регата Varna Channel Cup. Петото издание ще зарадва варненци и гости на морския град с красиво и зрелищно състезание, което ще може да се наблюдава в непосредствена близост от Морската градина, крайбрежието на кв. Аспарухово и от пешеходната зона на Варненското пристанище.

Галерия с атрактивните снимки от миналогодишното издание вижте тук.

Организаторите предвиждат включване на над 30 яхти или близо 250 души, като освен българи сред яхтсмените се очаква да се присъединят и представители на Украйна и Румъния.

За първа година регатата ще бъде излъчвана безплатно и на живо в 3D формат през приложението receQs. По този начин състезателната комисия и всички запалени фенове на състезанието , ще могат да следят в реално време случващото се на борда с гарантиран феърплей тук.

Снимки: Емил Колев

Това е единствената регата в България, включваща гонки канал - езеро, благодарение на които яхтите се доближават максимално до брега и публиката.

Отново сред атракциите в програмата на събитието ще бъде провеждането на така наречените Pro-Am или демонстративни гонки, които позволяват на зрителите да се включат в екипажите на яхтите, където да тестват своите умения или просто да усетят адреналина от необикновеното морско преживяване.

Снимки: Емил Колев