Хабиб Нурмагомедов продължава да предизвиква сериозен интерес, въпреки че от 3 години не се състезава.

Бившият шампион на UFC в лека категория призна за интересни планове, свързани с големия му проблем и като състезател - теглото.

По време на своята кариера в ММА Нурмагомедов няколко пъти имаше проблеми със свалянето на килограмите, като един път се озова в болница заради това.

В момента Хабиб е на 34 години и бе категоричен, че не иска да се окаже 45-годишен дебелак.

"На 45 години не бих искал да се виждам дебел. От две години съм с едно и също тегло. В тази връзка си давам оценка "четири плюс". Защото имам цел, план и се придържам към това. Ако постигна тази цели, значи съм добре. Ако след 10 години ще съм с тегло 105-110 кг, няма да е ок. Просто искам да поддържам форма", каза Хабиб в интервю за Gorilla Fighting.

Той дебютира в UFC през януари 2012 година. По време на кариерата си в най-силната организация в света Нурмагомедов направи 13 битки, като спечели всички.

През октомври 2020 г. на турнира UFC 254 Нурмагомедов удуши Джъстин Гейджи във втория рунд, след което обяви, че се оттегля. Сега той се наслаждава на времето си извън спорта, но очевидно следи много внимателно и теглото си.