В Катар с пълна сила тече строежът на градове, пътища и стадиони за най-голямото събитие в историята на арабската страна - Mондиал 2022.

Кандидатурата на страната и най-вече нейната победа преди 8 години предизвика огромни корупционни скандали във ФИФА.

Бъдещият Мондиал в Катар е обект и на много критики, а доклад на "Sunday Times" изкара наяве скандални действия на хората от катарската кандидатура, които саботирали своите конкуренти.

Арабската страна спечели гласуването срещу кандидатурите на САЩ, Япония, Южна Корея и Австралия.

В публикувания от "Sunday Times" доклад се споменават стряскащи неща.

Катарската кандидатура е имала цял екип от специалисти, наети с единствената цел да саботират конкурентите.

Сред тях са били бивши агенти на ЦРУ, както и голяма американска PR агенция, която водела сериозна кампания против американската кандидатура, която бе и основен конкурент на катарската.

Агенцията имала за цел да насажда негативно настроение сред американците за домакинството на подобен форум.

Американски преподаватели и журналисти пък са получавали пари, за да публикуват коментари срещу евентуално Световно първенство в страната и пагубния ефект за икономиката от него.

Според доклада, катарците имат пръст и в протестите, които феновете в Австралия правеха срещу кандидатурата по време на ръгби мачове и такива от шампионата по австралийски футбол.

Катарците са имали и сериозна кампания в социалните мрежи, която е имала за цел да бълва негативни фалшиви новини за конкурентите.

Разбира се, тези твърдения не са доказани, а на този етап са просто конспирации. Въпреки това доста хора от високите етажи на футбола призоваха контролните органи на ФИФА, незабавно да започнат разследване.