Новата украинска звезда на Висшата лига - Михайло Мудрик, стана обект на множество критики заради клип, който той е публикувал в социалните мрежи през миналото лято.

Това, което вбеси много фенове и няколко медии на Острова е употребата на думата "nigga", която се приема за изключително обидна и расистка.

Мудрик, който пристигна в Челси за сумата от 70 милиона евро, бе принуден да се извинява за 40-секундния клип, макар в случая да няма особена вина.

Причината е, че той пее песен на рапъра Lil Baby, в която приетата за обидна дума на практика присъства в почти всяко изречение.

Макар Мудрик да пресъздава оригиналния текст, действията му предизвикаха възмущение и критики, а украинецът свали видеото от социалните мрежи и поднесе своите извинения на почувствалите се обидени фенове.

Основната критика дойде от организацията "Kick it Out", която се бори за изкореняване на расизма от футбола и се занимава с десетки инициативи, включително и с нашумялото преди месеци "Black Lives Matter".

От организацията обявиха, че няма извинение за използването на тази дума от страна на Мудрик и в бъдеще ще продължи да се бори за премахнване на расизма от най-популярния спорт.