Опасенията на немските власти за сблъсъци между фенове на Сърбия и Англия преди срещата на двата тима в Гелзенкирхен се оправдаха.

Един английски фен и един полицай са с тежки наранявания по главата, а още десетки феновете са с по-леки оплаквания и към момента има неясен брой задържани.

Все още официална данни за случилото се в Гелзенкирхен няма, но според очевидци, група английски хулигани са нападнали сръбски фенове пред бар в из централните улици на немския град.

В сблъсъците са били използвани столове, бутилки от бира и общо взето най-различни предмети, които замесените са намирали под ръка.

Отново по разкази на очевидци, доста бързо на мястото са пристигнали около 200 полицаи, които бързо са успокоили обстановката, но и срещу част от тях са полетяли предмети.

Мачът между Англия и Сърбия тази вечер бе определен като един от тези с "изключително висок риск" в груповата фаза на турнира и немските власти приеха най-различни мерки. От масирано полицейско присъствие до бира с по-ниско съдържание на алкохол.

Смята се, че из улиците на Гелзенкирхен днес има малко над 30 000 англичани, 20 000 от които имат билети за мача.

Сръбските фенове не са толкова много като бройка, но се съобщава, че сред тях има добре познати на властите футболни хулигани, които може и да търсят проблеми, особено в тъмните часове на денонощиет след края на мача.