Лудостта около Мондиала в Катар продължава с акутализирането на последните цени, които някои фенове ще трябва да плащат по време на Мондиала.

Както знаем, от месеци едно от най-големите опасения на феновете е какво ще се случва с алкохола в страната, където той не е забранен, но законът позволява да се консумира само на точно определени места.

Това ще са така наречените фен зони, в които дошлите заради Мондиала туристи ще могат освен да гледат мачовете, също така и да консумират бира.

Оказа се обаче, че това няма да е никак евтино удоволствие, защото домакините въведоха в продажба билети за въпросните фен зони. Тоест никой няма да може спокойно да влезе и да гледа мача, трябва да има билет.

Неговата цена е около 55 евро за двубой от груповата фаза и стига до 270 евро за мач от полуфиналите.

В билета са включени три питиета, като феновете ще могат да избират между две марки бира и чаша вино.

Сериозни притеснения предизвикаха информациите, че без билет и място във фен зоната или на самия стадион, феновете може и да не намерят къде да наблюдават мачовете, защото в Катар те ще бъдат излъчвани по платени канали.

Друго място, на което може да се консумира алкохол са хотелите, които таксуват около 100 евро за бира. Катар се слави с едни от най-високите цени на алкохола заради специалния данък, който се начислява върху него от властите.

Но много от феновете няма да имат привилегията да са в хотели, а ще трябва да прекарат престоя си в контейнери в пустинята, които имат фиксирана цена от 200 евро на нощувка.

Стотиците контейнери бяха поставени в пустинята заради огромния недостиг на леглова база в страната.

И въпрки това много от страните участници заявиха, че стотици фенове вече са отменили своите пътувания заради доста скъпия престой в Катар и като цяло хаосът около най-странния Мондиал в историята.