Преди 15 години в САЩ се ражда една луда, секси и много смела идея. Гледайки шоуто на почивката на Супербоул, което е наречено "Футбол по бельо" (Lingerie Bowl), Мич Мортаца решава да опита.

Вдъхновява го гледката как готини мацки подхвърлят топката за американски футбол, за да се забавлява допълнително и без това изпълнената с емоции и адреналин тълпа на най-чакания мач в този спорт.

В ГАЛЕРИЯТА ЩЕ ВИДИТЕ СТРАХОТНИ СНИМКИ ОТ НАЙ-СЕКСИ ЛИГАТА В СВЕТА>>>

Днес Мортаца е много богат, защото идеята му се превръща в хит, а това, което създаде, вече навършва 10 години. Първия сезон стартира през 2009-а, а сега бе осигурен десетият, който ще започне през пролетта на 2019-а.

Предричаха му пълен провал, но...

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Днес името на това първенство по американски футбол 7 срещу 7, в което жени играят в оскъдно облекло, е много повече от развлечение и "плакнене на очи". Това са реални битки на терена.

Лига на легендите е новото име, след като стартовото бе Лига по бельо.

Времето на сезона е идеално - през пролетта и лятото, когато феновете скучаят. Паузата в НФЛ и колежанските лиги е от февруари до септември.

Тези момичета, които боядисват лицата си като професионалните играчи, хвърлят топката и се блъскат със съперничките без страх, вече отдавна не са подбирани само по външност.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Част от състезателките и днес са модели, защото фотосесиите, календарите и маркетинговата страна на лигата е важна.

Но шоуто е и чиста игра, състезание, надпревара. 90 процента от имената в отборите са на момичета, тренирали от ранна възраст футбол в американския му вид.

Запалени и искащи да играят.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Сблъсъците са реални, а следите от тях - истински.

Това е спектакъл, в който можеш да видиш как блондинка с тяло на модел хвърля изящни пасове в ролята на куотърбек.

За нещастие на много от феновете, тенденцията е все повече протектори да покриват телата, както го изисква този спорт с много физически сблъсъци. Още едно доказателство, че Лигата на легендите си е напълно сериозно състезание.

Травмите са съвсем реални.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

В момента в Щатите, Канада и Австралия има общо 8 отбора със закачливи имена, които се опитват да стигнат до титлата.

Игрището е само 50 ярда, наполовина по-късо от това в НФЛ. А имената на отборите... Много подходящи за корените на идеята, но и те - с тенденция да стават все по-спортни!

Петкратен шампион е Los Angeles Temptation (Изкушението от Лос Анджелис), но за съжаление дербио с култовия тим на Las Vegas Sin (Грехът от Лас Вегас) вече не се състоят. Отборът от Невада се разпадна.

Днес и имената вече са тип Nashville Knights, много по-близки до биткаджийските наименования в мъжкия спорт американски футбол.

На терена има контузии, охлузвания, изкълчвания.

Случват се и изкълчени глезени, а има и прекратени кариери заради контузии.

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Посещаемостта вече не е никак лоша, като Лос Анджелис събира по 14-15 хиляди на мач. Другите, по-малко популярни отбори, също се радват на добра публика.

Това все повече е Лига на жените в спорт, който бе считан за изцяло мъжки.

А в началото Мортаца го замисли като "секси лигата" - първенството на греха по бельо.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА С ФОТОСИ ОТ ЛИГАТА>>>

 

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Снимки: Getty Images/Guliver Photos

Снимки: Getty Images/Guliver Photos