Голямата немска класика от уикенда, в която Байерн (Мюнхен) победи с 3:2 Борусия (Дортмунд), предизвика доста скандали след своя край.

Причината са претенциите на домакините от Борусия за спорната дузпа, след която падна победния гол на Байерн, Освен това "жълточерните" имат претенции и за неотсъден наказателен удар в тяхна полза.

Полуделият от гняв треньор на Борусия - Марко Розе, бе изгонен заради невъздържаното си поведение още по време на мача, а играчите на тима остро критикуваха рефера Феликс Цвайер.

Най-остър бе английският национал Джуд Белингам, който дори стана обект на полижейско разследване заради обвиненията за утреждане на мачове срещу рефера.

"Давате на рефер, който е уреждал мачове преди, най-големия мач в немския футбол, това е безумие", каза Белингам след мача.

Думите му са свързани със скандал от 2005-а, когато още пробиващия в професионалното съдийство Цвайер е обвинен, че е взел 300 евро подпкуп от тима на Вуперталер. Това му костваше шест месеца извън съдийството.

Заради думите обаче Белингам е обект на разследване, а обяснението на полицията е, че това изказване е нередно спрямо спортното законодателство.