Голямата звезда на чилийския футбол - Артуро Видал, който във визитката си има пет титли на Италия, три на Германия и една на Испания, получи кралско посрещане обратно в родината си.

17 години по-късно, Видал се завърна у дома и облече екипа на родния си клуб - местният гранд Коло Коло, а пристигането на играч от подобен калибър предизвика истински фуроро в Чили.

А Коло Коло намери доста интересен и уникален начин да представи суперзвездата на местния футбол, който още в тийнейджърските си години спечели три титли с тима.

Стадион "Монументал" в столицата Сантяго бе препълнен, а 50 хиляди бяха по трибуните не за футболен мач, а просто, за да зърнат Видал с емблематичния бял екип на най-успешния и популярен местен тим.

И докатоп всички очакваха Видал да излезе от водещия към съблекалните тунел, то над стадиона приближи хеликоптер, а когато започна да се снижава към центъра на терена, то вече за всички бе ясно, че любимецът им е вътре.

36-годишният играч слезе от хеликоптера по екип на Коло Коло и предизвика истинска еуфория по трибуните, но това не бе всичко от ексцентричното представяне.

Снимка: АР/БТА

На терена го очакваше кон, а на Видал бе дадено наметало и меч, а от клуба изписаха: "Посрещнете крал Артур", правейки препратка към първото име на новата си звезда.

Артуро Видал се качи на коня, вдигна високо своя меч, намести короната си и започна почетната обиколка покрай трибуните.

Снимка: АР/БТА

Представяне като за иситнски крал, а с успехите си в последните години Видал действително бе най-популярната чилийска звезда.

В кариерата си той игра за Леверкузен, Ювентус, Байерн (Мюнхен), Барселона, Интер, спечели Копа Либертадорес с Фламенго, а сега е обратно у дома.

За Чили той има 142 мача и 24 гола, изведе страната до две титли от Копа Америка, а също така игра и на две Световни първенства.

 

Снимка: АР/БТА

Снимка: АР/БТА