Кристиано Роналдо не се забави и реагира на постоянните информации за тежки скандали в лагера на Португалия и дори заплахи от негова страна, че ще напусне лагера на тима в Катар.

Всички тези новини се появяват във водещите португалски издания, което ги прави да изглеждат сериозни и достоверни, а това предизивка реакция на Роналдо в социалните мрежи.

Той публикува снимка в профила си в Инстаграм, на която целият отбор празнува заедно гол, дори и той е там сред съотборниците си, макар и в ролята на резерва - причината за раздора според медиите.

Снимката бе придружена с текст, който гласи:

"Група, прекалено обединена, за да бъде разрушена от външни сили. Нация, твърде смела, за да се уплаши от който и да е противнинк. Отбор, който изпълва смисъла на думите да се бори за мечтата си докрай. Повярвайте в нас! Напред Португалия!"

Писанията в португалските медии твърдяха, че останалите играчи на тима едва ли не не могат да понасят своя капитан, а поставянето му на резервната скамейка е отприщило скандал между Роналдо и селекционера Фернандо Сантош - един от хората, за които се смяташе, че е до последно на негова страна.

И всички тези новини идват на фона на едно много силно португалско представяне. "Мореплаватели" разбиха Швейцария с 6:1 на осминафиналите, а в събота се изправят срещу Мароко, когато нова победа ще изравни най-силното представяне на тима в историята.

До този момент Португалия има два полуфинала на Световни първенства - през 1966-а и 2006-а.