Корейската попсензация Джънкук е сред изпълнителите, които ще вземат участие в церемонията по откриването на Световното първенство по футбол, пише Ройтерс.

Церемонията ще се проведе на 20 ноември преди първия мач от шампионата между домакина Катар и Еквадор.

Спектакълът е с начало 16 часа (българско време) на стадион Ал Байт с капацитет 60 000, разположен на 40 км северно от Доха.

ФИФА все още не е обявила пълния списък на изпълнителите за церемонията по откриването, но от южнокорейската група BTS съобщиха, че един от седемте членове на момчешката група Джънкук ще свири на церемонията.

Други имена, за които се съобщава, че ще участват в спектакъла, включват Black Eyed Peas, Роби Уилямс, пише The Telegraph.

Сред споменаваните имена е и Шакира, но според испанската преса в последния момент колумбийската попдива, която изпя официалната песен на Световното първенство през 2010 година, е отклонила поканата.

Британската певица Дуа Липа отрече информацията, че е сред планираните изпълнители на церемонията. Певецът Род Стюарт каза пред The Times, че е отхвърлил оферта от "над 1 милион долара" за концерт в Катар.