Френският национал Жан-Клер Тодибо може да си има далеч по-сериозни проблеми от критиките в социалните мрежи за своето поведение.

Тодибо, който има само един мач за Франция и в никакъв случай не е незаменим играч в селекцията на "петлите", бе уловен да се залива от смях по време на минутата мълчание преди европейската квалификация срещу Нидерландия.

Минутата мълчание бе за израелските жертви след атаките на "Хамас", като телевизионният кадър за момент дадоха скамейката на французите, където изведнъж Тодибо избухна в сериозен смях.

Очевидно бе, че смехът е по-скоро на нещо, което Тодибо си е говорил със свой съотборник преди минутата мълчание, а не е политически или религиозно обвързано. Но все пак поведението му не бе адекватно и със сигурност уронва престижа на националния тим.

Реакция от страна на "петлите" нямаше, но "L`Equipe" съобщи, че бранителят на Ница ще бъде разпитан от комисията по етика към федерацията.

Ако от федерацията не останат очаровани от обяснението на родения във Френска Гвиана играч, случаят ще бъде отнесен до властите, защото действията на Тодибо подлежат на санкция.

Разбира се, не говорим за арести или сериозни последствия, но той може да бъде глобен.