Лудостта на футболния Мондиал съвсем очаквано е превзела социалните мрежи, а вчерашните двубоите даодха достатъчно повод за създаване на така наречените "вайръл" постове, които набързо събраха милиони гледания и споделяния.

Няма как да не припомним за изненадата на деня - победата на Саудитска Арабия над Аржентина с 2:1, като на фона на всичките подигравки с Меси и компания, друг се оказа постът, набрал най-голяма популярност.

Той е кратко видео на група саудитски фенове и реакцията им при втория гол за тима им - шедьовърът на Салем Ал-Даусари, оказал се и победен.

На пръв поглед съвсем нормален клип от Мондиал. Група мъже скачат, крещят и се прегръщат в луда радост, докато на заден план един от тях не решава да се порадва с входната врата.

Неясно защо, може би и самият той няма обяснение на случилото се, но саудитецът откачи входната врата от пантите и просто я изхвърли в малкото дворче пред къщата, а след това продължи празненството си сякаш нищо не се е случило.

Култови сцени, а изхвърлянето на вратата набързо събра милиони гледания из цялото земно кълбо, като вероятно лайкове не са валяли само и единствено от ... Аржетнина.

 

Другата вайръл тема в социалните мрежи е Гилермо Очоа - мексиканският Супермен, който отново излезе на сцената щом е време за Мондиал.

Вратар, който на клубно ниво не може да се похвали с невероятна и бляскава кариера, но дойде ли време да пази за Мексико, при това на Мондиал, той се превръща в удивителна смесица от Буфон, Нойер и Касияс, шегуват се феновете.

Широката европейска публика със сигурност не следи изявите му на клубно ниво е Мексико и едва ли се сеща за този култов герой, освен във времето за Световно.

Тогава сякаш от нищото се появява онзи герой на мексиканската врата, който отразява всичко, което му се изпречи на пътя.

За Очоа това бе пети Мондиал, но четвърти като №1 на мексиканската врата, а той отбеляза това си постижение със спасена дузпа не на кой да е, а на Роберт Левандовски.

Великият мексикански герой отново завладя социалните мрежи, а може би най-впечатляващото видео бе на група деца. Малки мексиканчета, които бяха освободени от часовете си в училище, за да гледат родината на Мондиал, а спасената дузпа на Очоа ги докара до луда радост.