Куриозното сърдене от страна на феновете в САЩ предизвиква не само недоумение у футболните привърженици в Европа, но и в някои от треньорите, работещи отвъд океана.

Става въпрос за казусът с контузията на Лионел Меси, която го извади от игра в няколко меча, а това доведе до масово недоволство, връщане на билети и протестни плакати.

Поведение, сякаш Меси умишлено не се е появил на терена и имитира травма.

Освен това чисто спортната логика сочи, че ако искаш отборът ти да победи, отсъствието на Меси е постиивен знак, но очевидно феновете на "сокъра" отиват просто да зърнат аржентинския гений, без особено да се интересуват от крайния изход на двубоя.

Учуден от поведението на фенове и журналисти остана и виделият всичко в играта Тата Мартино, в чиято визитка има участие на големи форуми с три различни държави, както и престой начело на гранд като Барселона.

В момента Мартино отново работи с Меси. След съвместната им работа в Аржетнина и Барса, той сега е треньор на Интер Маями, а запитан за отсъствието му, раздразненият наставник заяви:

"Наистина не проумявам защо ми задавате подобни въпроси. Разбирам, че всеки иска да види Меси, но той има физически проблем, няма как да го принудим да играе, а повярвайте ми, аз го искам в отбора си повече от всичко.

За мен е нелепо треньорът да дава подобни обяснения защо отсътва контузен играч, бил и той най-добрият в света. Може би това се случва, защото се намираме в САЩ.

Тук разбирате нещата по по-различен начин. Навсякъде по света феновете биха били адски щастливи, че Меси го няма, защото така отборът им има по-големи шансове за успех.

Само тук виждам недоволство и нелепи въпроси защо един играч е контузен", заяви Мартино.