Катарското кралско семейство взе шокиращо за всички решение в навечерието на Мондиала, свързано с една от най-болезнените теми - алкохолът.

Макар да бе постигната предварителна договорка, че по време на първенството продажбата на бира в специалните фен зони и около стадионите ще бъде позволена, братът на катарския шейх реши да се намеси.

По изрична негова заповед, подкрепена и от останлите членове на семейството, продажбата на бира около стадионите преди мачовете ще бъде забранена.

Така единственото място, където феновете ще могат да консумират алкохол са лицензираните за продажбата му хотели, както и обособените фен зони, където една чаша от пенливата течност е 14 евро.

Решението е шокиращо, защото след предварителната договорка между ФИФА и катарските власти, бе сключен многомилионен договор с американската компания "Budweiser", която щеше да осигури цялото количество бира около стадионите.

Промяната не е потвърдена официално, но вече всички световни медии гръмнаха с новината, която само показва, че независимо от сключените договори, в Катар се случва това, което кралското семейство реши.

Казусът с алкохола е само един от многото проблеми около домакинството на Катар, а този скандал идва само два дни, след като се оказа, че организаторите плащат по 10 долара на ден на доброволци, които облечени в екипи на световни сили като Бразилия, Аржентина, Англия и други топ отбори, обикалят улиците и се правят на истински фенове, пресъздавайки атмосфера на Мондиал, каквато към момента липсва.