От очертаваща се лесна и заслужена победа над Севиля, четвъртък вечер за Манчестър Юнайтед се оказа истински кошмар.

"Червените дяволи" си вкараха два автогола в края и завършиха наравно 2:2 в четврътфиналния си мач от Лига Европа, пропилявайки си комфортния домакински аванс.

Естествено, че основната тема в социалните мрежи са безумните два автогола, които Юнайтед си вкара в един наглед спечелен мач, а това се случи само в рамките на 8 минути и 4 секунди.

Оказа се обаче, че това не е рекорд в европейските клубни турнири, защото преди 13 години румънският ЧФР Клуж вкарва два пъти в собствената си врата само в рамките на 5 минути и 36 секунди. Това се случва на "Алианц Арена" срещу Байерн (Мюнхен), а румънците в крайна сметка губят с 2:3.

Разбира се, за социалните мрежи е далеч по-култово, когато в тази незавидна роля е клуб гигант като Манчестър Юнайтед, а всичко това се превърна в обект на безброй подигравки.

А най-много подигравки отнася един "любимец" на социалните мрежи - Хари Магуайър.

Централният бранител е бил обект на подигравки за какво ли не през годините, а сега той даде нов повод с абсолютно нелепия автогол, който си наниза. ВИЖТЕ ГО ТУК >>>

Нападателят Юсеф Ен Несери отправи лош удар с глава, който излизаше в аут, но срещна главата на Магуайър и влетя във вратата на Юнайтед.

Комична ситуация, а фактът, че толкова подигрваната глава на Магуайър бе главно действащ елемент в ситуацията, придаде на гола направо легендарен статут.

Естествено, че феновете на Манчестър Юнайтед едва ли намират нещо толкова смешно в попадението, но в ерата на социалните мрежи, всеки подобен момент от голямата футболна сцена се изстрелва и става вайръл.