Български отбор планира да участва в прочутото състезание "24-те часа на Льо Ман" следващата година с болида Sin Car R1.

Проектът е на Росен Даскалов, който е председател на екипа "София Кар Моторспорт", и Владимир Илиев, който е спортен мениджър на тима.

Шампионът на Затворен маршрут в серия Туринг - Иван Влъчков, ще е част от българския отбор.

Отборът за момента има двама пилоти - Влъчков и шампионът на писта в серия "Макси" - Константин Маршавелов. Търсят се още поне двама състезатели (задължителният минимум е трима плюс един резервен), като всички, които имат желание и възможност да участват са поканени да участват в подбора.

Вече са били проведени разговори с Пламен Кралев, Павел Лефтеров и Георги Дончев, като първите двама имат опит в 24-часови състезания за издръжливост. Кралев участва в "Льо Ман" през 2009 г, а Лефтеров в "24-те часа на Дубай" през 2016 г.

Илиев разкри, че проектът за български тим в "Льо Ман" датира още от 2015 г, като в следващите месеци предстои много работа и тестове. Даскалов обясни, че първо ще бъде направен 12-часов тест на писта, като се очаква това да се случи през есента в Гърция или Румъния. До него трябва да бъдат подбрани всички пилоти.